...ještě teplý na stůl

14. března 2014 v 18:42 |  kreativita

Je velká móda (nejen) mezi matkami péct si doma chleba. A jak jsem se vždy dušovala (v těhotenství, dokonce ještě pér měsíců po porodu), že nebudu dělat stejné věci jako ostatní mámy, tak je to tady. Přiznávám se... peču si doma chleba Nevinný. Zamilovala jsem se do domácího chleba, peču si jej na snídani a rozplývám se, že je ještě teplý a má krásně křupavou kůrčičku. Důležitá informace: nemám pekárnu! Peču v elektrické troubě. To abyste si neřekli, že pro vás to není, že nemáte pekárnu. A navíc je to super jednoduchý recept, ani se nezapatláte od těsta. Zkuste to Mrkající.

Do mísy nasypeme a na sucho zamícháme:
2 hrnky hladké pšeničné mouky
1 hrnek žitné mouky
1 lžičku sušeného droždí
1,5 lžičky soli
1 lžičku drceného kmínu
Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody a vařečkou v míse zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme 8-12 hodin kynout v pokojové teplotě. Po uplynulé době těsto vyklopíme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama několikrát přeložíme na třetiny nebo na půl. Podle toho jak to příjde pod rukuUsmívající se. Zapneme troubu na 220 a dáme do ní pekáč ať se taky nahřívá (já používám skleněný). Za 1 hodinu těsto dáme do vyhřátého pekáče, přiklopíme víkem a pečeme 30 minut. Pak víko odklopíme a pečeme ještě 20 minut. Nakonec vytáhneme chleba z trouby a vychutnáme si ho ještě teplý. Dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Terka Terka | 14. března 2014 v 21:30 | Reagovat

určitě zkusím, už mě ta myšlenka taky nahlodává...:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama