Rustikální bagety

17. května 2014 v 14:15 |  kreativita

Tak co, vyzkoušeli jste můj recept na domácí chleba, anebo zůstalo jen u čtení? Pokud ne, mám pro vás nový impuls abyste tak učinili... Zkuste jinou formu: rustikální bagety. Tak jsem si je pojmenovala po tom, co jsem je vytáhla z trouby. Ne kvůli tomu, že bych je dělala v rustikálním prostředí, ale splňují většinu charakteristik tohoto pečiva. Jsou křivé, jsou na nich zbytky mouky, mají popraskanou kůrku, ale jsou křupavoučké a strááášně moc dobré Usmívající se . Postup přípravy těsta je stejný jako u chleba (klikni sem). Jen po tom, co těsto vyklopíme z mísy, jej rozdělíme na několik dílů (6-8) a z nich pomoučenýma rukama tvarujeme cca 30cm dlouhé ocásky, na plech vystlaný pečícím papírem (mě to vyšlo na dva plechy). Ale moc se s tím neštvěte. Protože čím víc křivé a nesouměrné, tím víc rustikální Smějící se. Pečeme v troubě vyhřáté na 225°C 20-30 minut, než bagety lehce zezlátnou.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama