Chuť pozdního léta

5. září 2014 v 14:15 |  kreativita

Momentálně máme sezónu cukety, která je tělu velmi prospěšná. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením (20 kcal na 100 gramů) je to ideální potravina na hubnutí. Cuketa je potravinou, která je vhodná k detoxikaci a pročištění těla. Draslík, který cuketa obsahuje, pomáhá vyloučit toxiny a přebytečnou vodu z organizmu. Plody cukety pomáhají čistit trávící trakt, jelikož jsou bohaté na vlákninu. Také příznivě ovlivňují činnost ledvin. (zdroj informací)
A proto jsem si pro vás připravila jeden tip na její zpracování.

1 menší až středně velká cuketa
olivový olej
cca 500g mletého masa
1cibule
2 stroužky česneku
sůl
koření dle chuti (pepř, čubrica, červená paprika, italské bylinky, tymián, sušená rajčata... fantazii se meze nekladou)
tvrdý sýr (spíše tučnější - gouda, eidam 45%)

Zapneme troubu na 200°C. Cukety omyjeme, odkrojíme kraje a podélně rozpůlíme. Každou půlku vydlabeme.
Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Poté přidáme nakrájenou dužinu z vydlabané cukety, mleté maso, sůl, koření a opékáme, dokud maso není hotové.
Směsí z pánve naplníme vydlabané cukety, dáme na plech a posypene nastrouhaným sýrem. Dáme přibližně na 15-20minut zapéct (podle velikosti cukety). Servírujeme s bramborami, nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť Mrkající.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama